fbpx

Body & soul

Lekker in je lijf, lekker in je leven? Body & Soul is een geweldige mix van een prachtige omgeving, persoonlijke reflectie, ontspannende yogaoefeningen en avontuurlijke wandelingen. Precies dat wat je nodig hebt om je batterijen op te laden en weer sterk in je dagelijks leven te staan.

Deze retraite hoort in de categorie van ‘inspirerende en avontuurlijke vakantie’ – een vakantie die op de bucketlist staat van iedereen die het leven en zichzelf beter wil begrijpen. We kamperen een hele week in de woestijn en slapen onder de blote hemel of in individuele tentjes. Dankzij de bedoeïenen komen we er niks tekort: ze toveren de heerlijkste maaltijden op hun kampvuur en waken over ons comfort. Het kamp verhuist 1 of 2 keer per week, en elke dag trekken we op avontuur – door een canyon, over een berg, naar een oase, met kamelen … Het decor is er adembenemend. De zon en heerlijke droge warmte zijn een weldaad voor lijf en leden.

Zelfontdekking

De woestijn, de stilte en de afstand van thuis (en van je smartphone) vormen de ideale bodem om stil te staan bij jezelf en bij het leven dat je leidt. Deelnemers worden geholpen om dieper in zichzelf te zakken aan de hand van oefeningen en sessies aangereikt door coach Micky, die al ruim 20 jaar mensen gidst door ontwikkelingsprocessen. Na de reis krijg je inzichten, oefeningen en kapstokken mee naar huis om je hervonden richting niet uit het oog te verliezen.

Yoga

Elke dag begint en eindigt met yogasessies van Jolanda. Zij slaagt er telkens in om met haar veelzijdige lessen zowel yogaliefhebbers als -leken te bekoren. Lichtheid en humor zijn vaste ingrediënten in haar sessies. De elementen uit je omgeving, zoals een rotswand ter ondersteuning, geven de woestijnyoga nog iets extra’s. 

Beweging en verbinding

Na het ontbijt trekken we er graag op uit voor een avontuurlijke wandeling, met onderweg verdiepende oefeningen die bij het thema van de dag horen. Eigen ruimte krijg je ook. Na het avondeten zijn we ontspannen samen, wat vaak resulteert in verbindende gesprekken, zingen en dansen. Of je kruipt eens vroeg onder de wol: ‘s avonds ben je vrij om je eigen ritme te volgen.

Deze retraite is gericht naar mannen en vrouwen met een normale, gezonde conditie die het kunnen gebruiken om eens stil te staan en te verdiepen. De reis brengt inspiratie, nieuwe energie en rust voor zowel onervaren en beginnende als gevorderde yogi’s.

Voor meer info stuur een mail naar micky@quinx.org

‘Rust en eenvoud hebben een andere betekenis gekregen voor mij. De grootse omgeving, de manier waarop de bedoeïenen hun manier van leven delen, de openheid van de groep, het plaatje was compleet om in contact te mogen komen met mijn kwetsbaarheid. De magie van de woestijn is dat hoe minder je zoekt, hoe minder je probeert die kwetsbaarheid te “bevrijden” en hoe meer dat vanzelf gebeurt. Dat is het geschenk van de stilte, het moeiteloze openstaan, het toelaten, het innerlijke ontvangen’

Sari-Fernand

Praktisch

Tarief
Begeleiding

Begeleiding € 380 voor particuliere klanten
Begeleiding € 500 voor zakelijke klanten + BTW
Accomodatie € 865, inclusief alle maaltijden en overnachtingen, exclusief vlucht

Data en locatie

za 8 oktober 2022 – za 15 oktober 2022 = Volzet
zo 19 maart 2023 – zo 26 maart 2023

Sinaï-woestijn

Schrijf je in voor dit programma

  Quinx België

  Leopoldstraat 40 bus 3
  2550 Kontich
  +32 495 51 78 99

  Quinx Nederland

  Valklaan 33
  5272 RX Sint-Michielsgestel
  +31 64 18 18 625