fbpx

Deep dive detox

Zit jouw systeem ook TE vol? Gun jij jezelf nog de tijd om dat te doen waar jij energie van krijgt?
Met z’n allen eten we niet alleen te veel, we doen te veel, rennen te veel, smartphonen te veel.  En terwijl we dat allemaal doen, slepen we ook heel wat emotionele en mentale ballast mee in onze rugzak.   
Wij geloven dat je mate van bewustwording, van reflectie en van persoonlijke groei recht evenredig is met je kwaliteit van mentaal en fysiek welzijn.  
Simpeler gezegd : hoe bewuster je in het leven staat, hoe gelukkiger je bent.


Door een week in een inspirerende omgeving te zijn, weg van werk en gezin, van e-mails en appjes, van dagdagelijkse gewoonten, geef je jezelf de kans om te re-setten en om jezelf op te laden met nieuwe inspiratie en energie.
 We bieden een kader waarin je volle ondersteuning krijgt om je ongezonde patronen te doorbreken, waar je kan ontspannen, verdiepen en vertragen. We werken op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.  Met ruimte voor jezelf en ondersteunend werk in de groep.
We hebben verschillende jaren de retraite TIME OUT gegeven en in dit programma voegen we daar het voedingsaspect aan toe.  Een detoxweek die alle niveaus van gezondheid aanpakt.  

Opbouw van de week

Elke dag heeft een vaste structuur.
7u30 Mild bewegen (eenvoudige yoga, wandelen, ademhalingsoefeningen) en meditatie 
8u30 Ontbijt
10u tot 12u30 Sessie 1 : Persoonlijke reflectie + elke dag een ander programma o.a. Emotioneel lichaamswerk, schrijfopdrachten, opstellingswerk, bewustwordingsoefeningen, dans etc.
12u30 tot 13u30 Lunch|
13u30 tot 16u30 Eigen tijd voor rust, wandelen, zwemmen, contact met groepsgenoten of juist stilte en om beurten 1 uur individuele coaching/week. 
16u30 tot 18.00u Sessie 2 : Actieve meditatie of andere ontladingssessie
18u30 tot 19u30 Diner
20u00 Open / Rustgevende avondsessie o.a. zacht lichaamswerk, visualisatie, deelcirkel

 • Om mee te zijn met het programma heb je Sessie 1 elke dag nodig.  Wil je van de andere sessies af en toe iets overslaan om meer tijd op jezelf te hebben, dan kan dat. 

Voeding

Qua voeding starten we de dag voor de retraite en de eerste 2 dagen met een milde aanpak. Langzaam afbouwen met koffie en koolhydraten.  Geen suiker en alcohol. Meer groenten, fruit, water, kruidenthee.  De middelste 2,5 dag gaan we over naar detox op basis van groenten en fruit.  Je organen worden steeds meer ontlast en door veel te drinken, mild te bewegen en te rusten kan je afvalstoffen goed afvoeren.  De laatste 1,5 dag bouwen we weer langzaam op en krijg je voedingstips mee voor de volgende weken.  Wil je na deze detox week een gezonde levensstijl aanhouden, zonder op dieet te gaan, dan kunnen we je daar wegwijs in maken.  Het accent van dit programma ligt op bewustwording en patronen doorbreken, niet op afvallen.  Toch kunnen we je met zekerheid zeggen dat je lichter en stralend uit deze week zal komen. 

Digitale detox

De smartphone noemen we ook wel eens ‘de derde arm’.  Kan je nog iets doen zonder? Word je geleefd door je mails, apps en ander gepingel?  Dan is deze week ook een kans om deze gewoonte te stoppen.  Je kan ervoor kiezen om je telefoon helemaal uit te zetten en aan ons te geven (als dat je extra rust biedt) of je zet hem uit en gebruikt hem beperkt tijdens je middagpauze.  Deelnemers uit vorige groepen vonden dit zeer bevrijdend!Het thuisfront kan mail en telefoon van de trainers gebruiken voor noodgevallen.

Wat levert dit programma je op?

 • De UIT-knop vinden
 • Leren ZIJN met wat er is, zonder te moeten vluchten in afleiding, eten etc.
 • Bewustwording van patronen en achterhaalde overtuigingen
 • Ontlading van fysieke en emotionele ballast
 • Nieuwe, gezonde gewoontes omarmen
 • Ritme en rust
 • Meer mildheid en levenskwaliteit
 • Oefeningen om thuis verder te zetten
 • Contact met gelijkgestemden (die meestal lang na het programma doorlopen )

Voor iedereen :

 • die verlangt naar meer balans en levenskwaliteit
 • die bewust in het leven wil staan
 • die zijn/haar ongewenste patronen eens wil aanpakken
 • die er tussenuit wil en daar een betekenisvolle tijd van wil maken
 • die van de sneltrein wil stappen en open staat om te ontdekken

Twijfel je of dit programma iets voor jou is?  Vraag dan een korte intake aan.  Heb je een aandoening, een verslaving of een andere contra-indicatie, neem dan zeker eerst contact op.

Je kunt deze pdf downloaden en delen in je netwerk.

Locatie

We verblijven op onze nieuwe locatie in Le Marche in Italië. Een prachtige rustgevende plek, ideaal voor deze retraite.

Getuigenissen

‘Deze week heeft me meer vertrouwen in mezelf gebracht. Het heeft ervoor gezorgd dat ik m’n weg terugvond. De begeleiding vond ik zeer sterk, zeer professioneel, enorm in balans en met een zeer warm hart! Het is een ongelofelijke aanrader om ook je eetpatroon eens te doorbreken. De locatie is een godsgeschenk!‘ Nele D.

‘Bij terugkomst kreeg ik de feedback dat ik veel meer open was en er iets in mijn uitstraling was veranderd. Laat dat nou net een van de dingen zijn die ik graag wilde bereiken…’ Ann V.

‘Dit was op dit moment het beste wat me kon overkomen.’ Anja P.

‘Voor mij een topweek. Een welkome en broodnodige ‘pauze’ in een omgeving die niet fijner had kunnen zijn.. Ik zou het zo weer opnieuw doen.’ A. B.

'Deze week heeft me meer vertrouwen in mezelf gebracht. Het heeft ervoor gezorgd dat ik m’n weg terugvond. De begeleiding vond ik zeer sterk, zeer professioneel, enorm in balans en met een zeer warm hart! Het is een ongelofelijke aanrader om ook je eetpatroon eens te doorbreken. De locatie is een godsgeschenk!'

Nele D.

Praktisch

Tarief
Begeleiding

€ 1.395,-  inclusief accommodatie, alle maaltijden, drank en snacks, exclusief reis naar het verblijf.

* Prijs exclusief btw voor zakelijke klanten. 

Accommodatie
La Terra Saggia in Le Marche in Italië
Bagno di Pitino,
62027 San Severino
Data en locatie

 

Schrijf je in voor dit programma

  Quinx België

  Leopoldstraat 40 bus 3
  2550 Kontich
  +32 495 51 78 99

  Quinx Nederland

  Valklaan 33
  5272 RX Sint-Michielsgestel
  +31 64 18 18 625